Nusta Karpay

 

De 7 inwijdingen zijn zowel voor mannen als voor vrouwen. De Nusta’s helpen je te verbinden met het vrouwelijke deel in je, opdat dit kan helen. Zodat er weer balans kan zijn in het mannelijke en vrouwelijke deel in jou !

 

Ondersteund door de helende energie van de Nusta’s, verdiepen ze jouw verbinding met al het vrouwelijke in je en om je heen, op Aarde en in de Kosmos, door vele lagen heen. Deze inwijdingen helpen je volledig in balans te komen met jezelf. Het ondersteunt en versnelt je spirituele groei. Je zult een nieuwe balans in je leven vinden, verbonden met de heling van Moeder Aarde. Deze prachtige energieën zullen je ook helpen het gewonde ego te verzachten, veel angsten, schuldgevoelens en bijvoorbeeld de controle op alles te willen hebben los te laten. Het is veel groter dan je in eerste instantie vermoedt. Het gaat veel verder dan het persoonlijke /collectieve stuk.

 

Voor mannen betekent dit dat ze onder andere zachter worden van binnen, meer aan- en invoelingsvermogen zullen gaan ontwikkelen. Vrouwen brengt het weer in contact met hun eigen Godinnen-energie en het diepe oorspronkelijke vrouwelijke. Zodat alles weer samen mag zijn.

 

In de Inca-traditie van de Q’ero in Peru zijn de energieën van de Nusta’s goed bewaard gebleven. Tot voor kort werden de inwijdingen alleen in hun eigen gemeenschap doorgegeven. In oktober 2009 werden de 7 Nusta Karpay voor het eerst naar de westerse wereld gebracht. Karen en Lieke zaten in de eerste groep waar de inwijdingen werden doorgegeven door de Paqo´s

Don Alejandro en Doña Maria. Een heel bijzonder en speciaal moment van verbinding, zowel met de Nusta’s, als de Paqo’s en de groep. Het is tijd om de kennis van de Nusta’s met de wereld te delen, zodat de balans en heelheid weer terug kan komen.

 

Er zijn 144 Nusta´s. Tijdens deze 4-daagse workshop verbinden we ons met de 7 belangrijkste Nusta’s. Iedere Nusta brengt een ander aspect naar jou toe of in jou boven, schijnt een ander licht op je pad. Het is het pad van vrouwelijke heelwording, in diepe verbondenheid met Moeder Aarde.

 

Het programma van deze intensive: We beginnen met een openingsceremonie. Een ceremonie voor verbinding, loslaten en reinigen. 

Om je te openen voor de Nusta Karpay. Een Despacho-ceremonie en de door stenen verwarmde hut

helpen je daarbij. In de dagen die volgen ontvang je de 7 inwijdingen. De kennis van de Nusta’s zullen we met jullie

delen en je zult leren om de inwijdingen ook door te kunnen geven.

Om je verbinding te verdiepen, laat je de energie van de Nusta’s door je heenkomen, en je manifesteert het mythische in een eigen creatie. (verschillende technieken mogelijk) De laatste dag is de dag van de Nusta Blossoming! Een lange en zachte zweethutceremonie met veel journeys om de energieën van de Nusta’s nog verder te integreren en uit te diepen, te voelen, te leren kennen.

 

 

Over Karen Chisin Chaska

Karen is afgestudeerd aan de kunstacademie op illustratie & boekverzorging samen met schilderen en grafiek. Haar boek: “ Nusta Karpay, de 7 godinnen uit de Andes" is zo goed als klaar. In 2001 kwam zij voor het eerst in aanraking met energiewerk bij Hilma ten Cate op Sint Maarten. Daarna kwamen al gauw Alberto Villoldo en the Four Winds op haar pad. Zij heeft the Healing the light Bodyschool en allerlei master trainingen. Verder heeft Karen het Shadow-proces gevolgd bij Debbie Ford en verdiepingstrainingen bij Carla Fox en het Inca pad 1 bij Don Juan Nuñez del Prado. Vanaf 2006 is zij verder in de leer gegaan bij de Q’ero zelf , oa Don Sebastian, Doña Maria, Don Alejandro, Don Mariano en Don Claudio. Karen is altijd op zoek naar......zichzelf, naar de waarheid, naar zuiverheid ,puurheid, balans en verbinding !

 

Zij heeft al met veel Paqo’s samengewerkt in Nederland en in Peru. Zij zijn de bron van haar inspiratie. Net zoals veel andere traditionele volkeren haar inspiratiebron waren en nog steeds zijn. Samen vormen zij één geheel. Zij heeft Lieke ontmoet in 2008. Sindsdien zijn zij steeds meer en meer gaan samenwerken, komen Noord en Zuid samen met condor en eagle, de brug naar het Westen. Karen organiseert elk jaar de Nusta Karpay Journey in Peru, waar je de heilige plekken van de Nusta’s bezoekt. Twee keer per jaar komen de Paqo’s een week bij haar thuis in Zwolle voor individuele hellings-sessies, inwijdingen, Despacho Ceremonies en trainingen. Zij heeft creativiteit en energiewerk met elkaar verbonden!

 

Over Lieke White Winds

Lieke heeft tijdens haar middelbare school kennis gemaakt met sjamanisme. Dat leidde er uiteindelijk toe dat zij na haar afstuderen (HBO Ergotherapie) de School voor Sjamanisme is gaan doen met oa Frans Scheerder, Roelien de Lange, en Wai Turoa Morgan. Het was een kennismaking met verschillende oorspronkelijke culturen en hun rituelen. Zij is zich meer gaan verdiepen in de Noord-Amerikaanse traditie. Lieke is geadopteerd lid van de Susquehannock Tribe en in de leer bij Chief Dancing Thunder (Grand Sachem van Susquehannock Tribe uit Florida). In 2008 ontmoette zij Karen en de Q’ero, en volgde verschillende workshops bij de Paqo’s. Sindsdien verweeft zij de teachings van Chief Dancing Thunder en de Paqo’s in de ceremonies. Een brug tussen beide tradities,en ook een brug tussen werelden.

Reeds geweest: